Bröstförstoring Stockholm

Trygga och kompetenta skönhetsingrepp

Bröstförstoring

VI ANVÄNDER VÄL BEPRÖVADE IMPLANTAT

Våra bröstförstoringar utförs med implantat från Mentor och Motiva. Det är välbeprövade implantat som har olika egenskaper som kan passa för olika patienter. Proteserna är av silikongel som ka fås med slät eller knottrig yta.

Bröstförstoringsoperationen utförs som dagkirurgi, under narkos. Snittet lägger man i de flesta fall i fåran under bröstet. Protesen placeras oftast i en ficka under bröstmuskeln. Det är en typ av snittplacering som är mycket diskret.

Efter operationen är det vanligt med smärtor, men de varar oftast bara i ett par dygn. Vi skriver ut smärtstillande som patienten får ta själv hemma.

Stygnen efter operationen kan vi ta bort på kliniken efter en vecka. Långväga patienter kan använda självupplösande suturer eller så kan stygnen tas bort på en vårdcentral.

Skapar balans mellan bröst och höft

Anledningarna till varför en kvinna genomför en bröstförstoring är många. Hos vissa kvinnor utvecklas brösten annorlunda, det kan ofta bero på ärftliga orsaker. Andra kvinnor får utarmade bröst efter amning. I båda dessa fall kan det bli aktuellt med en bröstförstoring. Syftet med den är att skapa balans mellan bröstpartiet och höften. Vissa patienter lider av asymmetri mellan brösten, då kan olika storlekar på implantaten kompensera skillnaden och skapa en bättre balans mellan brösten.

Innan vi genomför en bröstförstoring så gör vi förstås en ordentlig utvärdering. Vi testar olika modeller för att komma fram till vilken storlek som passar bäst och känns bekväm. Vi kan även göra ett så kallat ”ristest” , då vi lägger en känd mängd ris i plastpåsar som placeras in behån. Patienten får sedan, med kläderna på, utvärdera vilken storlek av bröstimplantat som passar bäst.

Bröstimplantat av silikon

Dagens moderna bröstimplantat är alltid gjorda av silikon. Denna typ av proteser har använts i 40 år och hittills har ingen forskning påvisat något samband mellan silikon och sjukdom. På vår klinik använder vi proteser med något fastare gel. Konsistensen brukar ofta jämföras med geléhallon.

Det finns i stort sett tre vägar att lägga in en protes. Snittet kan läggas antingen armhålan, i vårtgårdskanten eller i vecket under bröstet. Det sista är vanligast i dag eftersom det ger ett diskret ärr och dessutom ger en bra åtkomlighet till den ficka där protesen ska läggas.

Vi använder oss i dag av två sorts implantat – Motiva och Mentor, två mycket kvalitativa och populära varianter med något olika egenskaper.

Vill du veta med om våra bröstförstoringar? Kontakta oss så kan vi svara på dina frågor.

 

Ledande inom bröstförstoring i Stockholm